MODES; Temeli 1989 yılına dayanan, Gıda Muhafaza yöntemleri ve Dondurulmuş Gıda Üretimi alanında faaliyet gösteren Ulusal boyutta ki bir şirket bünyesinde Ortak ve Üst düzey Yönetici olarak çalışandan Mühendisler tarafından kurulmuştur.
Modüler Soğuk depo ile sıcaklık ve nem kontrollü özel odalar ve kabinlerin anahtar teslimi sistem kurulumunu yapan Modes in temel yaklaşımı, projesini yürüttüğü kişi ve şirketlerin Modüler Depo sistemleri konusunda ki tedarikçisi olmak değil, bu alanda her türlü desteği alabilecekleri bir çözüm ortağı olmaktadır. Bu anlayışla hareket eden Modes, sistemi kurduğu şirketlerin;
- Soğutma
- Şoklama-Dondurma
- Soğuk muhafaza
- Donuk muhafaza
- Fermantasyon
- Kontrollü atmosfer depolama
- Sıcaklık-Nem kontrollü özel alanlar gibi konularda ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri geniş bilgi ve tecrübe sahibi kadrosu ile tüm çözüm ortakları ile paylaşmakta ve doğru adımlar atmasına katkıda bulunmaktadır.
Modes, projenin boyutu ne olursa olsun, daha projenin başlangıç safhasında müşterisinin tam ihtiyacını karşılayacak tesisin ne olduğunu, temel noktalarından en küçük ayrıntılarına kadar proje sahibi ile değerlendirmekte ve buna göre projenin oluşmasına katkı sağlamaktadır. Böylece çoğu zaman gereğinden fazla yatırım ihtiyacı doğuran veya ihtiyacı tam karşılamayan projelerin ortaya çıkması gibi mahsurlar baştan ortadan kaldırılmaktadır.
Böylece projenin oluşturulmasından, tesisin kurulmasına ve daha sonra devam eden bakım ve arıza giderme süreçlerine kadar her aşamada eksiksiz devam edecek bir çözüm ortaklığı sağlanmış olmaktadır. Modes Modüler Depo Sistemleri, hem işletmecilik tecrübesi hem de tesisin kurulması konusunda masanın her iki tarafında da bulunmuş tecrübeli ekibi sayesinde bunu sağlayabilecek nadir şirketlerden biridir.
Modes olarak Biz, kalitenin tesadüflerle elde edilebileceğine inanmıyoruz. Kalite, her aşaması önceden planlanmış, kriterleri belirlenmiş olan süreçlerin bu ilkelerden ödün vermeden yürütülmesi ile elde edilebilir. Bu nedenle, her ürün veya hizmet üretiminde tüm aşamaların kontrol altında olması çok büyük önem taşımaktadır. Çoğu zaman bir ürünün kaliteli olmasını sağlamanın, sadece kaliteli hammaddeler kullanılması ve üretim sürecinde kaliteye etki eden faktörleri kontrol altında tutmakla mümkün olabileceğini düşünürüz. Ama bu doğru değildir. Bir ürünün örneğin bir gıda ürünün üretim sürecini tamamlamasından sonra ki aşamaları da en az hammadde ve üretim aşamaları kadar büyük önem taşır. Çünkü tüm kalite kriterlerine sahip olan bir gıda ürünü, üretim sürecinden sonra Üretim alanında doğru şartlarda muhafaza edilmez, doğru şartlar taşınmaz ve yine doğru şartlarda distribütör depolarında tutulmaz ise bu ürünün kalitesini koruması ve tüketiciye kaliteli olarak ulaşması mümkün değildir.
Bu durumda önceki aşamalarda ki bütün çabalara ve maliyetlere rağmen kalitede kayıplar oluşacak ve esas amaç olan son tüketiciye veya müşteriye kaliteli ürünü sunmak hedefine ulaşılamamış olunacaktır. İşte Modesin temel misyonunu bu anlayış oluşturmaktadır.